vrijdag 19 juni 2015

Leven van een Loser deel 1

Leven van een Loser Deel 1 door Jeff Kinney

Dit boek gaat over Bram. Bram krijgt een dagboek van z’n moeder alleen vind dat dat voor meisjes is en noemt het een logboek. In dit verhaal stelt hij zijn leven voor en laat hij zien dat hij best een moeilijk leven heeft. Hij geeft daarom soms ook tips met wat je niet moet doen. Toen hij nog in de brugklas zat was er eens een plakje kaas op de grond gevallen en raapte niemand hem op. Doordat dat stuk kaas de hele tijd was blijven liggen was hij beschimmeld. Ze hadden daarom verzonnen dat als je de kaas aanraakt je de kaastik krijgt. Iemand kreeg hem ook maar gaf hem door zodat hij hem niet meer had. Diegene die die kaastik had gekregen was uiteindelijk verhuisd. Later in het verhaal eet Theo het stuk kaas op, maar daar kom ik later op terug.
Tijdens Halloween gaat bram altijd de huizen rond om snoep te halen, en dat deed hij deze keer ook, samen met Theo. Ze hadden drie uur en daarom had Bram een heel strak schema gemaakt, maar op het laatste moment toen ze wilden vertrekken wou z’n broertje mee. En omdat zijn broertje mee wilde moest zijn vader ook mee. Nu was het hele schema voor niks geweest. Later kwam ook de vader van Theo nog meelopen. Toen het broertje van Bram naar huis ging en beide vaders ook naar huis gingen, hadden Bram en Theo nog 1 uur om snoep te halen. toen ze naar huis gingen en halverwege waren kwam er een groep 6de klassers in een busje en spoten met een brandblusser op de jongens. Bram zei daarom dat hij de politie zou bellen, maar dat was niet zo handig. Ze werden nu achtervolgt door 6de klassers. Ze kwamen er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf, maar toen ze thuis waren liet bram zijn vader hen schrikken door een emmer water over hen heen te gooien. Nu hadden ze bijna geen snoep meer over. Op school gingen ze met gym worstelen en wilde hij meer spieren hebben omdat hij bijna geen spieren had. Hij vroeg aan zijn ouders of hij fitnessapperatuur mocht hebben, maar zijn ouders zeiden dat hij het maar voor kerstmis moest vragen. Maar altijd als hij iets voor kerst vroeg kreeg hij iets wat hij totaal niet wilde hebben.
Er zou weer een toneeluitvoering komen op school en de moeder van Bram wilde hem inschrijven voor dat toneelstuk. Bram smeekte nog dat zijn moeder het niet moest doen maar ze deed het toch. Uiteindelijk had Bram zich ingeschreven voor de rol ‘Boom’, want hij zag in het script dat hij dan appels mocht gooien naar de hoofdrolspeelster. Maar dat pakte iets anders uit in de repetities, er zaten namelijk geen armgaten in het kostuum van de boom. Later mochten ze er gaten in knippen omdat er iemand viel die het kostuum aan had omdat hij niet op zijn armen kon landen.
Op de school van Bram zochten ze een nieuwe striptekenaar voor de schoolkrant en Bram en Theo hadden het idee om samen strips te gaan maken voor de schoolkrant. Uiteindelijk deed Theo het meest, omdat hij eerst vond dat Bram het meest deed. Toen Theo weg was, was Bram een andere strip begonnen, maar uiteindelijk streek Theo met de eer. De oude strip was namelijk gekozen en Theo had Bram’s naam er niet bij gezet. Bram en Theo kwamen erachter wat er voor voordelen er aan Klaar-over zijn is. Ze werden klaar-overs, maar daardoor ontstond er wel een ruzie. Later is dat weer goed gemaakt.
Door de 6de klassers die Theo en Bram met Halloween tegen kwamen waardoor ze werden  geachtervolgd waren teruggekomen naar school en pakten Theo en Bram vast. Ze gingen naar de bedorven kaas op het sportveld en een 6de klasser sleurde Theo naar de kaas waardoor Theo hem had opgegeten. Een dag later was die kaas dus weg en iemand zag dat en opgegeven moment stonden er een paar kinderen om de plek waar de gelegen had. Bram nam het voor hem op en zei dat hij de kaas had opgegeten. Uiteindelijk kwam het jaarboek uit, en weet je wie er stond aangegeven als clown van de klas: Theo

Mijn mening:


Er zitten zoveel plaatjes in dat het hele verhaal eigenlijk een soort stripverhaal wordt, daardoor lees je het heel snel uit en wil je eigenlijk gewoon meteen verder lezen in het vervolgboek. Ik denk dat ik nu het tweede deel van een leven van een loser nu ook wil lezen en dat ik zolang doorlees dat ik hem in 1 dag uit heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten