vrijdag 19 juni 2015

SlidesSs

SlideSs door Inez van Loon

Dit verhaal gaat over: Levi, Joep, Kath, Jim, Kees, Cyril, 3J’s en Harry
De Cacaofabriek in het dorp is leeg en de jongens willen daar een skatepark van maken, maar daar is toestemming voor nodig van het stadsbestuur. Ze skaten nu nog in een verlaten loods waar ze hun eigen obstakels hebben gemaakt van hout. Er woont ook iemand in de loods, Harry (hij is een dakloze en verkoopt de daklozenkrant, hij is een vriend van de vriendengroep).
Van z’n ouders moet Levi een bijbaantje en daarom gaat hij helpen met het kerstbomen verkopen voor de verkoper van de kerstbomen.
Cyril is een meisje dat nieuw is in het dorp en sluit al snel aan bij de groep, op gegeven moment begint ze over een spookboerderij: ze gaan naar de boerderij toe en komen erachter dat een man paarden houdt en ze niet goed verzorgt. Later gaan ze er nog een keer naar toe om de paarden eten te geven, maar als ze weggaan dan is Kath er opeens niet meer, ze is in de schuur opgesloten door de gemene boer waar er nog meer slecht behandelde dieren zitten. Uiteindelijk red de vriendengroep met hun vrienden de 3J’s Kath en wordt de gemene boer aangehouden. Een paar dagen later gaan ze met z’n allen naar het stadhuis voor de bespreking van het skatepark in de cacaofabriek, maar de mensen van het stadhuis wouden wel dat er een toezichter kwam bij het skatepark, de jongens dachten aan Harry en gingen naar het leger des Heils omdat hij daar naar toe ging en er bleef omdat Joke hem heel goed verzorgde en die er voor zorgde dat Harry een uitkering kreeg. Harry moest naar het stadhuis komen en werd uiteindelijk de toezichter, nu alleen nog dat skatepark bouwen, maar de loods werd verkocht en de aannemer wou meteen beginnen met de loods en daarna pas te beginnen met het skatepark. Harry was aan het eind van het boek bezig om er voor te zorgen samen met het stadhuis een huis te regelen om in te wonen.

Mijn mening:


Ik vond het een heel leuk boek waar je in blijft lezen totdat je het uit hebt. Ik vind het alleen jammer dat ik in het derde deel ben begonnen van de serie, maar als je erin leest lijkt het net of je niks gemist hebt. Het lijkt me nu ook veel leuker om te gaan skateboarden en dat soort dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten