maandag 9 juni 2014

Hannibal

Hannibal is een leuk en heel leerzaam boek (wel een beetje lang), omdat het een soort geschiedenis boek is, want het verhaal is ook echt gebeurd, en ze vertellen je ook langs welke steden ze reisden (de kaart van hoe Hannibal  is gereisd staat ook voor in het boek) en welke landen er vroeger waren weet ik nu ook omdat dat in het boek word gezegd.

Het boek gaat over een jongen die Hannibal heet en die uit het huidige Spanje via de Pyreneeën en de alpen naar het huidige Rome toe reist om het gevecht aan te gaan met de Romeinen, hij ging via de Pyreneeën en de alpen puur omdat het strategisch was. Maar onderweg moet hij telkens een gevecht aan gaan met de Romeinse stammen.

De Hoofdpersonen zijn:
   - Hannibal Barkas ( de jongen waar het allemaal over gaat )
   - Hamilcar Barkas ( de vader van hannibal )
   - Hasdrubal Barkas ( de broer van hannibal )
   - Mago Barkas ( ook een broer van hannibal )

Ik hab even de familie van Hannibal opgeschreven, want als ik iedereen zou moeten opnoemen dan ben ik nog wel een paar uur bezig.
Het verhaal is een waargebeurd verhaal dus ik kan niet echt een mening hebben over de karakters in het boek.

ik raad het boek aan  voor mensen die van lezen houden en van geschiedenis, (voor kleine kinderen is het boek misschien wel een beetje te spannend)
Er zijn een paar minpunten aan het boek:
het boek heeft tussendoor geen plaatjes ( er staat wel een tekening op de voorpagina van elk nieuw hoofdstuk )
En ik vind dat er niet echt een goede samenvatting is op de achterkant, want er staat echt maar heel kort uitgelegd waar het boek over gaat en dan weet je nog niet echt waar het boek over gaat.

Het verhaal zelf heeft 218 blz.
En het hele boek 236

Doeii!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten